Naar inhoud

Kunst in het gemeentehuis - Groepsexpositie Levenslicht

Lelie - Mireille van de Riet Glas-in-loodraam - Dorothé Tielen

Praktisch

organisatie:Cultuur
datum:dinsdag 1 februari 2011 - maandag 28 februari 2011
plaats:Gemeentehuis Vosselaar - Cingel 7 - 2350 Vosselaar
uur:tijdens de openingsuren van het gemeentehuis
prijs:gratis

Info

Elke maand stelt een Vosselaarse kunstenaar enkele werken tentoon in het gemeentehuis. Deze maand: Jolanda Huisken, Mireille van de Riet en Dorothé Tielen

Beeldend kunstenaars Jolanda Huisken, Mireille van de Riet en Dorothé Tielen maken kunst die in februari wordt tentoongesteld in het Gemeentehuis in Vosselaar. Daar zien onze werken het levenslicht!

De werken van Jolanda zijn kleurrijke, maar soms ook sober uitgevoerde, heldere portretten, uitgevoerd in diverse stijlen. Met haar penseelstreken legt ze de ziel of het karakter vast op het doek. Haar werken zijn uitgevoerd in olieverf en/of acrylverf. Jolanda volgde haar opleiding aan de Academie van de Schone kunsten in België. Specialisatierichting schilderen van Model en Portret.
www.jolanda-kunst.nl en www.skip2art.nl

Kleurgebruik is de essentie van de werken van Mireille. Kleuren gemengd op het palet of op doek zorgen voor de bijzondere sfeer en warmte. Mireille schildert met olieverf op doek of paneel. Soms werkt ze ook met bladgoud en bladzilver op doek. Dat geeft hele speciale en bijzondere effecten. De diversiteit in haar werken zorgt voor spanning en dynamiek. Mireille geeft daarnaast ook schilderworkshops in België en Nederland en doet dit met veel passie en plezier.
www.kunstvanderiet.com

Dorothé ontwerpt en realiseert in Glasatelier Lichtinzicht, zowel traditionele als moderne glas-in-loodramen. Daarnaast maakt zij objecten met glasfusingtechniek en tuinobjecten. Bij voorkeur gebruikt zij voor het glas in lood mondgeblazen glas, dat een rijke schakering aan kleuren heeft en zeer intens van kleur is in het zonlicht. Bij het ontwerpen van de diverse objecten laat zij zich leiden door de natuur: boomtakken, een golvende zee, luchten ....... Dorothé is opgeleid tot glazenier (diploma Syntra Hasselt, behaald in 2008).
www.lichtinzicht-glas.nl en www.glaswandeling.nl

Meer info

Cultuurdienst Vosselaar - tel. 014-60 08 41 - e-mail: bert.joppen@vosselaar.be
Alle activiteiten