Naar inhoud

Ars Musica

Ars Musica - Vosselaar Dirigent: Jo Suykerbuyk

“Less is more”: een motto dat goed past bij het kamerkoor “Ars Musica”.

Het koor bestaat ondertussen al meer dan dertig jaar en stond vanaf het begin onder de bezielende leiding van Jo Suykerbuyk. Dit koor uit Vosselaar is inderdaad eerder bescheiden van bezetting (vier à vijf personen per zangstem) en van aantal optredens, maar wat het brengt, is van hoge kwaliteit en van een grote verscheidenheid, gaande van de medewerking aan kerstevocaties tot avondvullende concerten in binnen- en buitenland. 


Het repertoire is zeer breed: de renaissancepolyfonie met o.a. Palestrina, de vroegbarok met o.a. Schütz, de barok met uiteraard Bach, de romantiek en ook de modernen zoals Hindemith, Bialas, Stravinsky, Elgar, Vic Nees en zovele anderen. Het koor staat open voor elk genre dat muzikaal interessant is en brengt bijvoorbeeld ook ludieke muziek van Badings, meerstemmige Beatle-bewerkingen of Die launige Forelle. “Ars Musica” werd ook gevraagd om mee te zingen in grote werken zoals Johannes-, Lucas-, en Mattheuspassie van Bach, het requiem van Mozart, Fauré, Brahms en Benoit, de Messias van Händel, ... .

Nieuwe uitdagingen gaat het koor evenmin uit de weg, het project rond Paul Van Ostaijen  (2006) en het benefietconcert Ayti chéri (2009) werden succesvolle optredens.


Wat dus ooit spontaan begon als een kleine groep vrienden die samen wilden zingen, is uitgegroeid tot een koor met klasse, dat zijn publiek steeds weer kan boeien.

Openingsuren

Repetitie op woensdag van 20.00 tot 21.45 uur
in Stoktsebaan 39 - 2350 Vosselaar

Contact

Looy 26B 2350 Vosselaar E-mailbart.vaneyck@skynet.be

Contactpersoon

Van Eyck Bart