Naar inhoud

Orgelcomité Vosselaar

Het Orgelcomité Vosselaar werd in juni 2006 opgericht naar aanleiding van de terugkeer van het gerestaureerde orgel. Het J. Verbueckenorgel werd van 2004 tot 2006 volledig hersteld en in zijn oorspronkelijke uitvoering gebracht door de Belgische orgelbouwer D. Thomas uit Ster-Francorchamps. Deze orgelbouwer en restaurateur behoort tot de top in Europa en wellicht ver daarbuiten.

De doelstelling van Het Orgelcomité is het Verbuecken(-Thomas)orgel als Vosselaars cultureel erfgoed een duurzame plaats te geven in het culturele leven van Vosselaar. Hiervoor zal het comité een programma van kwaliteitsvolle orgelconcerten organiseren, met oog voor vorming, en dit voor een zo breed mogelijk publiek.

Er wordt gestreefd naar een maximale samenwerking met personen en verenigingen op vlak van erfgoed en toerisme, kunst en cultuur, educatie en spiritualiteit.

Het Orgelcomité Vosselaar zetelt op het adres van Jan Robrechts, Heike 6,  2350 Vosselaar (tel 014-72 62 86 of 014-44 34 74 tijdens de kantooruren)

bezoek de website voor informatie over de concerten en de orgels.

Openingsuren

De concerten, behoudens anders vermeld, gaan door op zondagnamiddag. Het aanvangsuur wordt telkens vermeld maar is doorgaans 15u of 16u. 

Contact

Tel.0472-22 79 80 E-mailinfo@orgelvosselaar.be Websitewww.orgelvosselaar.be

Contactpersoon

Rudi Van Roy