Naar inhoud

Periode aangifte van alarmsystemen verlengd tot 1 juli 2010 - Is uw alarminstallatie al geregistreerd?

Alarminstallatie
Tegen 1 maart 2010 moesten alle in België geplaatste alarmsystemen geregistreerd zijn bij het meldpunt alarmsystemen. Al 66.000 mensen hebben via de website www.policeonweb.be hun systeem geregistreerd. Dat is al heel wat, maar dit bedraagt nog maar de helft van alle geplaatste alarmsystemen.

Daarom krijgen de eigenaars van een alarmsysteem vier maanden extra de tijd om het systeem online te registreren. De aangifteperiode wordt verlengd tot 1 juli 2010.

Waarom?

De registratie van de alarmsystemen moet de doeltreffendheid van de interventies, en dus ook de veiligheid van de burger, verbeteren. Wanneer de politiediensten een oproep krijgen, kunnen ze via de databank meteen alle nodige gegevens opvragen en onmiddellijk bepalen hoe ze het best kunnen handelen. Een interventie voor een noodoproep van een juwelenzaak vraagt immers een andere aanpak dan voor een rijwoning.

 

Hoe?

Alarmsystemen die zijn aangesloten op een alarmcentrale worden automatisch geregistreerd bij Binnenlandse Zaken. Een gebruiker van dergelijk alarmsysteem hoeft dus zelf geen aangifte te doen. Heeft u een alarmsysteem dat niet aangesloten is bij een alarmcentrale, dan dient u dit wel te registreren. U kunt de aangifte doen via de website www.policeonweb.be door gebruik te maken van uw elektronische identiteitskaart en kaartlezer of een gratis ‘token’.

Mensen die er niet in slagen om de registratie via de website in orde te brengen, kunnen terecht bij een callcenter via het telefoonnummer 078-15 03 11.De aangifte moet jaarlijks hernieuwd worden.

 

Meer informatie?

FOD Binnenlandse Zaken

tel. 02-557 34 89

e-mail: private.veiligheid@ibs.fgov.be

Datum van het bericht: maandag 14 juni 2010
Deel deze pagina op
Bekijk alle nieuwsberichten