Naar inhoud

Fase 2 van de werken op de E34 is gestart op 22 mei 2017

E34 werken
De tweede fase van de werken op de E34 is gestart op 22 mei en duurt ongeveer anderhalve maand. Er wordt gewerkt in de richting van Nederland.

Hinder tijdens fase 2?

  • Het verkeer rijdt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op de kant richting Antwerpen. Het verkeer richting Nederland wordt via een middensteek naar de andere kant van de snelweg geleid.
  • De op- en afritten van Beerse (22) en Turnhout-West (23) richting Nederland zijn afgesloten. Verkeer dat de snelweg wil oprijden richting Nederland moet gebruik maken van de nabijgelegen complexen Lille (21) en Turnhout-Centrum (24) of de oprit richting Antwerpen nemen en keren op het complex Lille. Verkeer op de E34 richting Nederland dat de snelweg wil verlaten kan dat enkel via Lille of Turnhout-centrum.
  • De snelwegparking in Gierle (Texaco) is volledig afgesloten richting Nederland.

FASE 3: richting Antwerpen (1 weekend in juli)

In de derde en laatste fase wordt de toplaag richting Antwerpen aangelegd. De snelweg is dan volledig dicht voor verkeer richting Antwerpen. Deze fase duurt één weekend, van vrijdagavond tot maandagochtend.

 

Hinder tijdens fase 3?

In de richting van Antwerpen is de E34 tijdens dit weekend volledig afgesloten. Er kan dan géén verkeer over de E34 naar Antwerpen rijden. Het verkeer verlaat de snelweg in Turnhout-Centrum (24) en wordt dan via de Noord-Zuidverbinding (N19g) naar de E313 geleid om zo naar Antwerpen te rijden.

Voor het verkeer richting Nederland is er geen hinder meer.

 

Nieuwe afrit complex Turnhout-Centrum

Tijdens de werken op de E34 zal het op- en afrittencomplex Turnhout-Centrum (24) extra verkeer te verwerken krijgen omdat de complexen Turnhout-West (23) en Beerse (22) gedeeltelijk afgesloten zijn. Om de verkeersafwikkeling aan het complex Turnhout-Centrum in goede banen te leiden, zal AWV een nieuwe en tijdelijke afrit aanleggen in de richting van Nederland. De afrit zal aansluiten op de Steenweg op Diest ter hoogte van de Kapelhoeve.

 

De tijdelijke afrit zal gebruikt worden tijdens de tweede fase wanneer er gewerkt wordt in de richting van Nederland . Verkeer dat richting Turnhout moet of wil keren om de E34 richting Antwerpen te nemen, komt dan via de nieuwe afrit op de Steenweg op Diest en de N19 uit. De bestaande afrit van het complex Turnhout-Centrum richting Nederland kan dan enkel nog gebruikt worden voor verkeer richting Kasterlee omdat de linksafslagstrook naar de N19 afgesloten is. Op die manier zorgen we voor een vlotte en veilige verkeersafwikkeling tijdens de werken.

 

Snelheidsbeperking

Tijdens de volledige duur van de werken wordt er een snelheidsbeperking van 70 km/u ingesteld die geldt langsheen de hele werfzone tussen Lille en Turnhout. Een mobiele flitscamera zal de naleving van deze snelheidsbeperking controleren.

  

Goed om te weten

Nieuwe wegfundering heeft enkele dagen de tijd nodig om uit te harden. Nieuw asfalt moet gedurende een dag afkoelen. Tijdens die perioden kan er dus geen verkeer over het nieuwe wegdek rijden. De weg blijft dan afgesloten, maar er is geen werfactiviteit.

 

De werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij zeer nat weer kunnen ze niet doorgaan. In dat geval kan bovenstaande planning dus nog wijzigen.

 

Meer informatie?

Alle informatie en kaartmateriaal over de werken is beschikbaar op de website van het agentschap: www.wegenenverkeer.be/werkenE34

Datum van het bericht: maandag 13 februari 2017
Deel deze pagina op
Bekijk alle nieuwsberichten