Naar inhoud

Vanaf 9 augustus 2018 wegeniswerken Turnhoutse ring tussen Antwerpsesteenweg en Steenweg op Gierle

wegen en verkeer
Vanaf 9 augustus 2018 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren aan de ring rond Turnhout (R13). De werkzone situeert zich tussen de kruispunten met de Steenweg op Antwerpen (N12) en de Steenweg op Gierle (N140).

Vorig jaar werd op dit stuk de rijweg van de buitenkant van de ring vernieuwd. Deze zomer is het wegdek van de ‘binnenring’ aan de beurt. De werken zullen duren tot half september.

 

Er wordt enkel gewerkt aan de rijweg tussen beide kruispunten.

 

  • De binnenring tussen de N12 en de N140 wordt volledig afgesloten.
  • Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over de rijbaan van de buitenkant van de ring. Voor elke rijrichting is er één rijstrook voorzien.
  • Fietsers en voetgangers kunnen de werken passeren. Het fietspad blijft open.
  • De Gierledreef wordt doodlopend op de werfzone.
  • Tijdens de werken kan er niet geparkeerd worden in de werfzone, op de middenberm of op de buitenring. De parkeerstrook op de buitenring wordt pechstrook. Als u in de werfzone van de Kempenlaan woont mag u parkeren in de Gierledreef. Omdat deze straat een blauwe zone is, kan u bij de dienst mobiliteit van de stad Turnhout een tijdelijke parkeerkaart afhalen.
  • Woningen en handelszaken in de werfzone (dus aan de binnenkant van de ring) blijven steeds te voet en met de fiets bereikbaar. Voorts wordt er ook voorzien dat leveringen maximaal mogelijk blijven. Toegang tot de woningen of handelszaken met gemotoriseerd verkeer is moeilijk en tijdens bepaalde werken (betonnen elementen gieten, asfalt plaatsen) tijdelijk onmogelijk. Woonsten en handelszaken aan de buitenkant van de ring blijven gewoon bereikbaar.

 

Meer details over aanpak, timing, fasering, hinder en bereikbaarheid kan u terugvinden op www.wegenenverkeer.be/turnhout.

Datum van het bericht: woensdag 04 juli 2018
Deel deze pagina op
Bekijk alle nieuwsberichten