Naar inhoud

"Casper, een rouwboek" - boekvoorstelling op dinsdag 18 december 2018

uus knops
Op dinsdagavond 18 december 2018 komt Uus Knops het boek "Casper een rouwboek" voorstellen tijdens een lezing in zaal Reynaert. Een boek over de zoektocht naar haar verdwenen broer Casper en over het rouwproces dat volgde. Een warm eerbetoon aan de familie Knops uit Vosselaar.

Casper Knops is de jongste van de vier kinderen Knops die opgroeiden en schoolliepen in Vosselaar. Na zijn hogere studies trok hij in 2005 met een vriend op reis naar Venezuela. Maar plots bleef het mailcontact uit, en ook hun terugvluchtstoelen bleven leeg. Wat volgt is een intensieve zoektocht die geleid wordt door het gezin Knops. Hun huis, in Vosselaar, wordt het kloppende hart van de operatie, maar alle inspanningen ten spijt moeten ze gaandeweg een pijnlijke realiteit accepteren: Casper is niet meer, nooit meer.

 

Zijn oudste zus Uus Knops, psychiater en psychotherapeut, schreef hier een boek over, “Casper – een rouwboek”. Naast het indrukwekkende relaas van een familie die bergen heeft verzet om hun zoon en broer terug te vinden, is het een aangrijpende reflectie over rouw in al zijn facetten. In haar boek laat ze de ruwheid van rouw zien, het schuurt en wringt tegen. Althans, zo start het. Ze toont hoe schuring geleidelijk voor slijtage zorgt en uiteindelijk zelfs in zachte berusting kan overgaan.

 

Het boek biedt hoop, troost en inspiratie voor eenieder die rouwt of tot steun wil zijn voor iemand die rouwt. Het is hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk, en ondanks het grote verdriet ook een ode aan het leven.

 

De auteur Uus Knops komt het boek graag aan u voorstellen en toelichten in een voordracht op dinsdag 18 december 2018 om 20 uur in zaal Reynaert (Maurits Pottersstraat z/n - 2350 Vosselaar, achter het gemeentehuis).

 

De toegang is gratis. Een organisatie van de bibliotheek van Vosselaar.

 

Meer info op de facebookpagina “Casper – een rouwboek” https://www.facebook.com/caspereenrouwboek/

Datum van het bericht: maandag 19 november 2018
Deel deze pagina op
Bekijk alle nieuwsberichten