Naar inhoud

In de Kempen uitbreiding van de PMD-zak vanaf 1 januari 2021

pmd
De sorteerregels voor PMD blijven in de Kempen voorlopig ongewijzigd! Pas vanaf 1 januari 2021 veranderen de regels voor de PMD-zak in Vosselaar.

Via de blauwe pmd-zak wordt een groot deel van de huishoudelijke verpakkingen ingezameld. Toch zitten er jaarlijks in de huisvuilzak van de Vlaming nog ongeveer 15 kg plastics die niet gerecycleerd worden. Een groot deel ervan zijn verpakkingen die mits extra inspanningen toch een tweede leven kunnen krijgen.

 

Daarom besliste de Vlaamse regering midden 2018 voor een uitbreiding van de pmd-zak. Dat betekent dat alle verpakkingen in die zak ingezameld mogen worden. Deze uitbreiding van de pmd-zak wordt in fases ingevoerd. De eerste Vlaamse steden en gemeenten starten vanaf dit voorjaar. In de planning voor deze uitbreiding van de pmd-zak komen de Kempense gemeenten als laatste aan bod. Dit komt door de gefaseerde opstart van nieuwe sorteerinstallaties. In afwachting daarvan blijven de sorteerregels voor pmd ongewijzigd en mogen enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons in de blauwe zak.

 

Meer info?

www.iok.be

 

Datum van het bericht: maandag 03 juni 2019
Deel deze pagina op
Bekijk alle nieuwsberichten