Naar inhoud

Mantelzorgcafé "de vier wegen" - feestelijke opening op 27 juni 2019

mantelzorgcafe
Het “Mantelzorgcafé de Vier Wegen” zorgt voor een maandelijkse ontmoetingsmoment waar mantelzorgers elkaar in een gezellige sfeer leren kennen bij een warme kop koffie. Het feestelijk openingsmoment gaat door op donderdag 27 juni van 18.30 tot 21.00 uur in Beerse. Iedereen is van harte welkom!

Bent u iemand die voor korte of lange tijd en onbetaald zorgt voor een naaste, zoals een ouder, kind, familielid, kennis of buur? Dan bent u mantelzorger! Vlaanderen telt meer dan 600.000 mantelzorgers met elk hun eigen specifieke zorgsituatie: boodschappen doen voor een buurvrouw met een fysieke beperking of dagelijks zorgen voor een kind met autisme, een chronisch zieke moeder of een partner met dementie, ... Mantelzorgers van alle leeftijden geven aan dat ze vaak zélf behoefte hebben aan hulp en ondersteuning.

 

Daarom organiseren de Stadsregio Turnhout, de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar, Zorggroep Orion en het sociaal innovatiebureau !DROPS met de steun van “Kom op tegen Kanker” een nieuw “Mantelzorgcafé” voor mantelzorgers in en rond Turnhout.

 

Wat is een mantelzorgcafé?

 

Het “Mantelzorgcafé” zorgt voor een maandelijkse ontmoetingsmoment waar mantelzorgers elkaar in een gezellige sfeer leren kennen bij een warme kop koffie. Op basis van de bestaande noden willen we zo meebouwen aan een nog breder ondersteuningsaanbod in samenwerking met lokale zorgorganisaties. Naast sociaal contact komen ook inhoudelijke en ontspannende thema’s aan bod die volledig door de mantelzorgers zelf worden gekozen. Er worden telkens sprekers uitgenodigd om op een overzichtelijke manier informatie te geven en op vragen te antwoorden.

 

Het Mantelzorgcafé werd De Vier Wegen’ gedoopt om de samenwerking tussen de vier gemeenten in de verf te zetten.

 

Openingsmoment op 27 juni

Het feestelijk openingsmoment gaat door op donderdag 27 juni van 18.30 tot 21.00 uur in De Ontmoeting in de Boudewijnstraat 10 in 2340 Beerse. Het thema van de avond is: “Waar heb ik financieel recht op als mantelzorger?” De toegang is gratis.

 

Iedereen die mantelzorger is of ooit mantelzorger is geweest, is van harte welkom. Indien mogelijk graag een seintje om uw aanwezigheid te bevestigen. Indien u problemen heeft met vervoer of opvang, laat het ons weten. Alle activiteiten zijn gratis voor mantelzorgers.

 

Meer info?

OCMW Vosselaar

tel. 014 60 08 57

e-mail: anja.vervecken@ocmwvosselaar.be

 www.mantelzorghub.be

Datum van het bericht: dinsdag 04 juni 2019
Deel deze pagina op
Bekijk alle nieuwsberichten