Naar inhoud

Een wespennest?

wespen
Je hebt een wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer? De Hulpverleningszone Taxandria staat klaar om te helpen

We vragen om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig.

 

Wespen zijn nuttige dieren: ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. De brandweer verdelgt enkel wespen, geen bijen of hommels. Evenmin staat de brandweer in voor het verdelgen van eikenprocessierupsen.

 

Gebruik het e-loket

 

Voor alle niet-dringende interventies, zoals de aanvraag van wespenverdelging (ook melding stormschade en wateroverlast), vragen wij om ons e-loket te gebruiken via www.hvztaxandria.be. Lukt het niet via deze weg? Dan kan u de brandweer ook bereiken via de zonale dispatching op het nummer 014/42 22 22  

 

In Vosselaar worden niet dringende wespennesten verdelgt op woensdag.. Als de brandweer aan het nest kan, hoef je niet thuis te zijn.

 

Enkel dringende nesten (mensen worden bedreigd, wespen in je woning of in een school, agressieve wespen,…) kunnen gemeld worden via 014/42 22 22 en dan komt de brandweer zo snel mogelijk.

 

In de Hulpverleningszone Taxandria is de bestrijding van wespennesten gratis.

 

Datum van het bericht: woensdag 10 juli 2019
Deel deze pagina op
Bekijk alle nieuwsberichten