Naar inhoud

Huis-aan-huis bedeling gratis mondmaskers op 29 en 30 mei 2020

mondmasker
Op vrijdag 29 mei en zaterdag 30 mei 2020 worden meer dan 10.000 mondmaskers en filters in Vosselaar huis-aan huis geleverd door medewerkers van de gemeente en door vrijwilligers.

Op 29 en 30 mei worden de gratis mondmaskers en filter huis-aan-huis bedeeld. 

De mondmaskers worden in een grote witte omslag met het logo van de gemeente geleverd. Hou je brievenbus dus zeker in de gaten en zorg ervoor dat deze leeg is! 

Is je brievenbus te klein of overvol, dan bellen wij aan. Is er niemand thuis, dan steken wij een kaartje in de bus om je mondmasker op 2 juni te komen ophalen in de Gemeentehal (achter het gemeentehuis) tussen 18 en 20 uur. 

Er zijn 3 verschillende types mondmaskers: man, vrouw en kind (geboortejaar 2008 tot 2014). Per adres worden de juiste types geleverd op basis van de gezinssamenstelling.

De mondmaskers zijn herbruikbaar en uitwasbaar. Een handige gebruiksaanwijziging wordt meegegeven.

Naast de mondmaskers ontvang je ook meteen een pakket met herbruikbare filters. Deze werden geleverd door de federale overheid voor alle inwoners vanaf 12 jaar. Je knipt de filter op maat van je mondmasker.

Waarom mondmaskers vanaf 6 jaar en filters vanaf 12 jaar?

Lokaal bestuur Vosselaar heeft gekozen om mondmaskers te voorzien voor alle inwoners vanaf 6 jaar. De federale overheid verplicht dit slechts vanaf de leeftijd vanaf 12 jaar. Dit is eveneens de leeftijd om verplicht een mondmasker te dragen in bus, tram of trein.   

Je kan ook een mondmasker dragen zonder filter of zelf eentje maken van bv. een koffiefilter.

Wanneer een mondmasker dragen?

  • Bij nauw contact met anderen
  • Als u de social distance van 1,5 m niet kan garanderen
  • Als u naar de winkel , het gemeentehuis, de dokter, de apotheek, het ziekenhuis, … gaat of op drukbezochte plaatsen komt (bv. In een drukke straat)
  • Als u bus, trein of tram neemt (verplicht vanaf 12 jaar)
  • Als u kwetsbare doelgroepen bezoekt
  • Als u risicopatïent bent

Een gebruiksaanwijzing vind je in bijlage. 

Datum van het bericht: maandag 18 mei 2020
Deel deze pagina op
Bekijk alle nieuwsberichten