Naar inhoud

Pin- en Pukcode

Dankzij je elektronische identiteitskaart, kan je een document digitaal ondertekenen en je identiteit bewijzen op het internet. Om misbruik te vermijden zijn deze mogelijkheden, net zoals bij een bankkaart, beveiligd met een pincode.

Deze pin-en pukcode wordt per post opgestuurd nadat je een identiteitskaart hebt aangevraagd. Het is dus erg belangrijk om deze goed bij te houden. Weet je de pincode van je identiteitskaart niet meer en heb je het formulier met je pukcode niet meer, dan kan je een nieuwe pin- en pukcode aanvragen.

Digitaal via “mijn dossier”

Je kan via het e-loket (klik hier) rechtsreeks bij ‘mijn dossier’ een nieuwe pin- en pukcode aanvragen. Uiterlijk drie weken na je aanvraag zullen de nieuwe codes toekomen bij dienst burgerzaken. Om je pincode te activeren, moet je naar dienst burgerzaken komen.

Bij dienst burgerzaken

Je kan ook bij de dienst burgerzaken een nieuwe pin- en pukcode aanvragen. Uiterlijk drie weken na je aanvraag zullen de nieuwe codes toekomen bij dienst burgerzaken.

Kostprijs

Voor de aanvraag van een nieuwe pin- en pukcode is de kostprijs 5 euro. Dit bedrag werd vastgesteld tijdens de gemeenteraad van 12 december 2019 (zie retributiereglement onderaan bij downloads).

Dit bedrag is niet van toepassing indien de aanvraag gebeurt bij de gebruikelijke vernieuwing van je identiteitskaart en je de codes niet ontvangen hebt.

Pincode wijzigen

Het is mogelijk om de pincode te wijzigen naar een nummer dat je gemakkelijker kan onthouden. Vermijd echter nummers die al te makkelijk te raden zijn, zoals je geboortejaar!

Je kan de pincode wijzigen als je je nieuwe kaart ophaalt in het gemeentehuis. Je kan ook ten allen tijde thuis je pincode wijzigen met je e-ID software. Meer informatie hierover vindt je hier.

Info?

Dienst burgerzaken

tel. 014 60 08 26

e-mail: burgerzaken@vosselaar.be

Praktisch

Bevolking & burgerlijke stand
Bevolking
Cingel 7
2350 Vosselaar
Tel. 014-60 08 22
Fax 014-61 54 21
 
Burgelijke stand
Cingel 7
2350 Vosselaar
Tel. 014-60 08 24
Fax 014-61 54 21

Openingstijden

Vanaf maandag 11 mei werken alle diensten op afspraak.

Let op: enkel wie een afspraak heeft, kan geholpen worden!

Voor dienst bevolking kan u een afspraak maken via e-mail of het algemeen nummer tel. 014-60 08 20

Voor een afspraak bij burgerlijke stand of dienst vreemdelingenzaken klik hier.

Waarom enkel op afspraak?

  • Om de veiligheid voor de bezoekers en de medewerkers te bewaren
  • Om bezoeken efficiënt te laten verlopen
  • Om een grote drukte in het gemeentehuis te vermijden
  • Om wachtrijen te voorkomen
  • Om er zeker van te zijn dat de juiste medewerker voor jouw vraag aanwezig is
  • Om we jouw en onze gezondheid belangrijk vinden
 
   
   
   
   
   
   
   

Meer info