Naar inhoud

Sluikstort-zwerfvuil

sluikstort

Zwerfvuil en sluikstorten zijn een groot probleem en zorgt voor veel ergenis bij de inwoners. Wij vragen alle inwoners dan om geen zwerfvuil achter te laten of afval te dumpen op plaatsen waar dit niet mag.

  • Zwerfvuil is het afval dat langs de straten achtergelaten wordt door onachtzame burgers. Het is niet zozeer een echt milieuprobleem, maar het stelt wel problemen voor de leefomgeving. Blikjes, flesjes, folders, enz. die rondslingeren op straten en in de bermen dragen bij tot vervuiling en verloedering.  Zelfs de achtergelaten hondenpoep kunnen we klasseren onder zwerfvuil. Het veroorzaakt namelijk de nodige overlast voor de burgers.
  • Een sluikstort is het bewust dumpen van afval. Op deze manier dient men geen kosten te betalen, maar draait de belastingbetaler hiervoor op. Onder sluikstort verstaan we achtergelaten plastic zakjes met restafval in openbare vuilnisbakken, achtergelaten autobanden, grasmaaisel in de bermen,...
Bij een sluikstort wordt de politie ingeschakeld. Zij trachten de eigenaar van het sluikstort te achterhalen. De kosten worden dan op hen verhaald. 
 
Wilt u een sluikstort melden, dan kan u steeds een melding maken bij de milieudienst. Zij zorgen ervoor dat het sluikstort wordt opgeruimd (via de technische dienst) en dat de politie op de hoogte wordt gebracht.
 
Contactgegevens milieudienst:
tel. 014-60 08 28 

Praktisch

Milieu en duurzaamheid

Cingel 7
2350 Vosselaar


Tel. 014- 60 08 27
Fax 014-61 54 21
E-mail

Openingstijden

dag      openingsuren   
maandag - donderdag 09.00 – 12.00 uur  
  13.30 – 15.00 uur  
maandagavond 18.00 – 20.00 uur  
vrijdagvoormiddag 09.00 – 12.00 uur  
  en na afspraak