Rode Kruis-Vosselaar

Rode Kruis-Vosselaar bestaat al meer dan 50 jaar. Ze wordt al vanaf haar stichting rechtgehouden door fantastische vrijwilligers. Onze lokalen en garages zijn gesitueerd in het gebouw van de Gemeentelijke Basisschool Centrum. Hier gaan elk jaar tal van activiteiten door. Voor de bewoners van ons dorp en voor onze eigen vrijwilligers. Zo geven we meerdere gratis eerstehulp-cursussen per jaar en leiden we er onze eigen vrijwilligers op. Het is de uitvalsbasis van onze hulpdienst en rampenziekenwagen. Hiernaast bevindt zich onze uitleendienst hier en wordt het materiaal voor het bloedgeven er opgeslagen. 

Ruimte dus voor al onze activiteiten. Activiteiten die onze vrijwilligers met veel passie en interesse uitvoeren. Ten dienste van jullie, gesteund door jullie. 

Zie je ons in het straatbeeld? Kom gerust dag zeggen. 

Onze vrijwilligers helpen

Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening.

We doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.

Heb je een vraag? Wil je beroep op ons doen? Wil je ons steunen? Of heb je interesse in vrijwilligerswerk? Wij staan steeds paraat om jou te helpen.

Je kan ons lokaal vinden in het gebouw van de Gemeentelijke Basisschool Centrum. De ingang bevind zich langs de speelplaats (door de groene poort), op je linker kant. Volg hier de pijl. 

Er is geen permanentie in ons lokaal. Enkel bij activiteiten of na afspraak is hier iemand aanwezig. 

———————

Wil je graag materialen uitlenen zoals rolstoelen, bedden, krukken, rotators ... contacteer gerust onze uitleendienst. Zij helpen je met veel plezier verder. Steun je onze afdeling en heb je een Rode Kruis steunkaart? Dan krijg je een groot voordeel op onze uitleen prijzen. 

Uitleendienst: tel. 0479-75 32 05

Heb je liggend of zittend vervoer nodig omwille van een medisch probleem of een afspraak? 
Dan kan je steeds onze dienst niet dringend ziekenvervoer contacteren: 105

Voor dringende medische hulp, bel het noodnummer 112