Spaghettiwandeling

Door het stormachtig weer hebben we in 2019 niet ten volle kunnen genieten van de mooie omgeving van de Krikskens in Vosselaar. Corona heeft belet dat we in 2020 en in 2021 deze mooie wandeling in combinatie met een heerlijke spaghetti konden organiseren.
Hopelijk hebben we dit jaar meer geluk.
Na de wandeling zijn jullie uitgenodigd om van onze zelf gemaakte spaghetti bolognaise te smullen

De Krikskens maken deel uit van het gehucht Looy, op het driegemeentenpunt Turnhout-Beerse-Vosselaar. Het paalt aan het gelijknamige heide- en bosgebied op het grondgebied van Turnhout. Naar het noorden toe treffen we een landelijke omgeving aan met bos en heide.

Op dit driegemeentenpunt bevindt zich de zogenaamde "Looypaal" of "Vossepaal", een oude (tweede kwart van de 14de eeuw?) arduinen grenspaal met op één zijde de ingehouwen letter "T" (Turnhout), op een andere zijde de letter "B" (Beerse) en op de derde zijde een vossenstaart (Vosselaar) in reliëf. De Looypaal werd hier in 1854 neergezet. In 1989 werd de paal iets verplaatst en gerestaureerd. De grenspaal is omgeven met kasseien in de vorm van een windroos met aanduiding van de vier windstreken in witte marmerstenen.

Wist je dat in deze buurt talrijke scherven ontdekt werden, afkomstig van een ijzertijdgrafveld en een bijhorende nederzetting, waaronder de beroemde lappenschaal van Vosselaar.

Praktische info

Wanneer

  • zo 13 maart 2022 van 14:00 tot 17:00

Locatie

Spaghettiwandeling
golfterrein Krikskensstraat , 2350 Vosselaar

Prijs

  • Basistarief 6
  • Leden Pasar 5

Reserveer

Tickets beschikbaar vanaf zaterdag 1 jan 2022 om 09:26

Organisatie

Pasar Turnhout