bike2school

Bike2School want echte helden fietsen naar school

Bike2School stimuleert kinderen van de lagere school om met de fiets naar school te gaan door hun fietsgebruik volledig geautomatiseerd te registreren en hen te belonen met virtuele munten (bucks). Ook leerlingen die te voet of met de step naar school komen, worden beloond.

Een beloning doet fietsen of stappen

Heb je genoeg bucks verzameld? Dan kunnen de leerlingen bij enkele lokale handelaars een beloning kopen. Incentivering: 2 punten zijn 1 buck (10 cent) waard.

Op dit moment nemen volgende Vosselaarse handelaars deel:

Bevestigd:

  • Bakkerij Sas
  • De Goede Aarde
  • Oxfam wereldwinkel

In voorbereiding

  • Brasserie Het Park
  • Kaffee De Lindekens
  • Massagetherapeute Jo Verbruggen
  • Mokkamour

Contacten met grotere attractiepolen uit de buurt of kermishandelaars lopen nog.

Heb je als handelaar interesse om aan te sluiten? Neem contact op met mobiliteit@vosselaar.be

Trappel je om deel te nemen?

Begin september kunnen lagereschoolkinderen zich via hun school aanmelden om deel te nemen aan de actie. Tijdens de eerste schoolweek krijgen de leerlingen hiervoor een infobrief mee. Na aanmelding krijgt elke leerling een tag om aan de fiets of boekentas te bevestigen, een betaalkaart om met de gespaarde bucks te betalen bij de deelnemende partners én uitleg hoe je je kan registreren op de buck-e app om te kunnen beginnen met sparen.

Fietsbeleid in de gemeente

Fietsbeleid staat hoog op de agenda van het lokaal bestuur. Bike2School is een perfecte aanvulling op de lopende proefopstelling voor veilige schoolomgevingen en de actie ‘gratis fluohesjes voor onze jeugd’!

Duurzaam

Door met de fiets of te voet naar school te gaan, wil Bike2School 40% meer duurzame schoolverplaatsingen in 14 Kempense gemeenten realiseren, met een jaarlijkse CO2-reductie van 972 ton. 84 lagere scholen in de Kempen nemen deel aan dit project vanaf schooljaar 2021-2022. Daarmee bereikt het project 14.000 lagere schoolkinderen.

Meer info?

www.iok.be/bike2school  

https://buck-e.be/nl/contact

mobiliteit@vosselaar.be

Dit project werd gerealiseerd met financiële steun van EFRO Vlaanderen - GTI Kempen,  MOW Vlaanderen en de provincie Antwerpen.