Certificaten op de identiteitskaart vernieuwen of aanpassen

maak een afspraak

Inhoud

Als er bij het aanmelden met uw browser geen certificaten getoond worden, dan kan het zijn dat er geen certificaten op je eID staan. Je kan dat verifiëren door je eID in te lezen met de eID Viewer.

Worden je gegevens wel correct getoond, maar verschijnen je certificaten niet? Dan heb je een eID zonder certificaten. Maak een afspraak om (nieuwe) certificaten op je eID te plaatsen.

Net meerderjarig geworden?

Personen die bij het aanvragen van hun identiteitskaart nog geen 18 jaar zijn, krijgen slechts 1 certificaat op hun kaart (het authentication certificaat), waarmee ze zich online kenbaar kunnen maken. Het certificaat waarmee je een document digitaal kan ondertekenen, kan je pas activeren als je meerderjarig bent.

75 jaar of ouder?

Personen van 75 jaar of ouder krijgen een identiteitskaart die 30 jaar geldig is. De certificaten van de elektronische identiteitskaarten die worden uitgereikt aan deze personen, zullen echter om de tien jaar vernieuwd moeten worden om geldig te blijven. Dit om een functioneel en veilig gebruik van de certificaten te waarborgen (de elektronische identiteitskaart zelf blijft 30 jaar geldig).

Procedure

Maak een afspraak:

Wat meebrengen

  • je identiteitskaart
  • de bijhorende codes

(Ben je niet meer in het bezit van de bijhorende codes of ken je deze niet meer, vraag dan eerst nieuwe codes aan)