de Fietsbieb

Elke 3e zaterdag van de maand kan je in Vosselaar terecht bij de Fietsbieb. Kinderen tot 12 jaar kunnen hier een jaar lang een fiets lenen. Je betaalt 20 euro lidgeld.

Hoe werkt de Fietsbieb?

Leden van de Fietsbieb kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. De geleende fiets kan men inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang!

Lid worden

Lid worden kost 20 euro voor één jaar. Wie een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis lid. Die fiets wordt nagekeken, volledig in orde gebracht en krijgt een nieuw leven. Bij het lenen van een fiets wordt 20 euro waarborg gevraagd. Die krijgt u terug wanneer u de fiets in goede staat terug inlevert.

Waar en wanneer

De Fietsbieb is 1x per maand open, op de derde zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Je vindt de Fietsbieb aan de kinderclub van Heieinde (Heieinde 52b, naast de verenigingslokalen en vlakbij de poort van de lagere school). 

Tweedehands kinderfietsen welkom

De Fietsbieb leent tweedehands kinderfietsen uit. Deze worden aangekocht bi¡ het sociale tewerkstellingsproject Het Fietsenatelier (vzw De Sprong) en bij het werkatelier van OPZ-Geel. Ook vrijwilligers van de Fietsbieb sleutelen aan kinderfietsen om ze in orde te maken om ze uit te lenen. Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je dit aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap (dat je zelf kan gebruiken of kan schenken aan iemand anders). Jouw fietsje krijgt een tweede leven bij een ander kind!

De Fietsbieb is een vrijwilligersinitiatief van Beweging.net i.s.m. lokaal bestuur Vosselaar.

Meer info?

https://www.fietsbieb.be/