De Schakel

Inhoud

Jaarlijks vindt op de laatste zondag van augustus 'De Schakel' plaats. Tijdens deze tocht rijd je van gemeente tot gemeente waarbij je telkens afstanden aflegt van gemiddeld tien kilometer. Zo ‘schakel’ je zelf een tocht bij elkaar. De tocht varieert van twintig tot meer dan honderd kilometer en is daardoor geschikt voor zowel gezinnen met jonge fietsertjes als voor de sportieve fietser en mensen met een beperking.

Tijdens de fietstocht valt er vanalles te beleven alle gemeenten, zoals muziekoptredens, demonstraties en kinderanimatie. Je kan natuurlijk ook overal terecht voor eten en drinken. Bij je inschrijving krijg je een routekaart en een afstandentabel. Er wordt zo veel mogelijk gefietst langs verkeersluwe wegen en de routes worden met pijlen aangegeven.

Het gebied waar je door fietst, de Antwerpse Kempen, is erg divers. De ene keer rijd je langs het kanaal, dan weer door heide- en weidegebieden, naaldbossen, gemengde bossen en langs beken en rivieren. Het gebied is heuvelachtig, met onder andere de Lilse Bergen, de Konijnenberg en de Kabouterkesberg.

Voor meer info kan je terecht op de website van De Schakel.