Energiemaatregelen Vosselaar

Helaas ... de kranten staan er vol van, de facturen liegen er niet om, ... de prijzen voor gas en elektriciteit swingen de pan uit. 

Ook lokaal bestuur Vosselaar neemt maatregelen om de stijgende prijzen het hoofd te bieden. Dit is beter voor het budget maar we helpen er ook het klimaat mee. Want energie is niet alleen duur, maar ook schaars. We moeten er zuinig mee omspringen.

Welke maatregelen worden genomen?

Temperatuur op 19°C

In alle gemeentelijke gebouwen (gemeentehuis, sporthal, de Moer, kinderopvang, werkplaats, brandweer, pastorij, de Reynaert, de verenigingslokalen, de buurthuisjes, de scholen, turnzalen …) wordt de verwarming op max. 19°C ingesteld. Tot voor kort was dit 21°C.

’s Avonds, ‘s nachts en tijdens het weekend (en wanneer er niemand aanwezig is) wordt de verwarming op 15°C gezet.

Er wordt extra toegekeken op het verbruik van elektriciteit, sluimerverbruik van elektronische toestellen en lichtverspilling in de gemeentelijke gebouwen.

Straatverlichting

In Vosselaar wordt alle straatverlichting van 23.00 uur tot 05.00 uur gedoofd, ook tijdens het weekend. Lichtnetbeheerder Fluvius is volop bezig met in alle gemeentes aanpassingen aan de besturingsprogramma’s uit te voeren. De komende weken zal dit ook voor Vosselaar het geval zijn. Wij houden u op de hoogte. 

Gepubliceerd opmaandag 24 okt 2022 om 11:27