Herinrichting kruispunt Veedijk met Steenweg op Gierle vanaf 1 augustus 2022

Het Agentschap voor Wegen & Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 1 augustus tot eind december 2022 het kruispunt van Steenweg op Gierle (N140) met de Veedijk. Dagelijks passeren fietsende scholieren dit kruispunt samen met de vele vrachtwagens die van en naar de E34rijden. Het kruispunt voldoet echter niet aan de veiligheidsnormen. Om het veiliger en overzichtelijker te maken voor alle weggebruikers is een herinrichting noodzakelijk.

Tijdens de werken wordt het kruispunt Steenweg op Gierle met Veedijk volledig afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de op- en afritten van de autosnelweg. Het volledige omleidingsplan kan je terugvinden op de website van AWV.

Ook Steenweg op Tielen afgesloten

Om te voorkomen dat vracht- en autoverkeer via de ring, Steenweg op Tielen opdraait hebben we besloten om Steenweg op Tielen vlak voor het kruispunt met de Everdongenlaan en Tieblokkenlaan af te sluiten. Dit wil zeggen dat Steenweg op Tielen, tussen de ring en Everdongenlaan, de Parkwijk en de Jef Buyckxstraat en haar omliggende straten enkel bereikbaar zijn via de ring.

Aangezien de brugintensief gebruikt gaat worden door vrachtverkeer van de bedrijventerreinen is het voor fietsers en voetgangers verboden om de brug te gebruiken. Zij worden naar de fietsweg naast het spoor geleid. De tonnagebeperking op Steenweg op Tielen wordt ook tijdelijk opgeheven. Zo blijven de bedrijven in het doodlopende deel van de Steenweg op Tielen bereikbaar voor leveringen. Met deze maatregel zorgen we ervoor dat het grote vrachtverkeer ver van de woonwijken blijft en de veiligheid van iedereen gegarandeerd blijft. De maatregel blijft van toepassing tot het einde van de werken. Dit is tot eind oktober 2022.

Extra info over de werken

Uitgebreide en actuele informatie over de werken vind je op de website van AWV. Hier kan je je ook inschrijven op de nieuwsbrief van de werken. Zo word je op de hoogte gehouden van het verloop van de werken.

Gepubliceerd opwoensdag 13 jul 2022 om 16:32