Het Hof

Inhoud

Het Hof, een prachtig wit landhuis dat sinds 2001 beschermd is als monument, dateert volgens een ingemetselde steen uit 1750. Het deed destijds dienst als pastorie van de dubbelparochie Beerse-Vosselaar. In 1776 scheidden deze twee parochies van elkaar, waarna Het Hof een hele tijd de pastorie van de Onze-Lieve-Vrouwparochie van Vosselaar bleef, tot het in 1852 openbaar werd verkocht. Rond het Hof ligt een groene long van 27 hectare met waardevolle bossen en open landbouwgebieden.

Momenteel is er slechts een klein gedeelte van het domein toegankelijk. Je kan een wandel lus maken in het bos, deze start aan de Kapelstraat en de Kriksensstraat.

Sinds april 2018 wordt de site in gemeenschapshanden beheerd. De gemeente Vosselaar en Kempens Landschap ontfermen zich over het als monument beschermde gedeelte, het Agentschap voor Natuur en Bos neemt het 25 ha grote bos rondom in beheer. Het beschermd monument wordt opgewaardeerd en krijgt een nieuwe functie en het omliggende park wordt opengesteld voor wandelaars en fietsers.