honden

Hondenlosloopzone

In veel natuurgebieden vind je speciaal afgebakende hondenlosloopzones waar je hond vrij kan ronddartelen onder toezicht van zijn/haar baasje. In Vosselaar is er een hondenlosloopzone in domein Grootheide.

Hond aan de leiband

Volgens het gemeentelijk politiereglement (UGP) moet je je hond steeds aan de leiband houden, niet alleen op openbare wegen, maar ook in bossen en velden. Loslopende of rondzwervende honden zorgen soms voor gevaarlijke situaties en kunnen schade aanrichten aan de natuur.

Hondenpoepzakje

Hondenpoep is niet alleen vervelend en vies, maar kan ook wormen verspreiden die infecties kunnen veroorzaken. Vooral spelende kinderen kunnen besmet raken.

Als hondenbezitter ben je verplicht om een plastic hondenpoepzakje mee te nemen als je gaat wandelen met je hond. Dergelijke zakjes zijn te verkrijgen in dierenspeciaalzaken en bij de dierenarts. Je mag deze zakjes na gebruik in de openbare vuilnisbakken deponeren. De politie mag controleren of je een hondenpoepzakje bij je hebt , als je gaat wandelen met je hond. Indien je dit niet bij hebt, kan je een boete krijgen.

Hond verloren? Hond gevonden?

Ben je je hond verloren? Of heb je een hond gevonden?
Verwittig dan de lokale politie van Vosselaar – tel. 014 61 23 73. ’s Avonds en tijdens het weekend neem je contact op met de politiepost in Turnhout. Zie https://www.politie.be/5364/contact

Hondenpaspoort

Honden moeten gechipt en geregistreerd worden. Zo kan je je hond terugvinden als die verloren loopt. Meer info hierover vind je op https://www.vlaanderen.be/hondenpaspoort-en-registratiebewijs-voor-een-hond