Infoavond "1001 bomen en natuurlijke tuinen" - 29 september

De milieudienst organiseert een infoavond over het project 1001 bomen en de actie “Behaag onze Kempen”. Daarnaast zal tijdens deze infavond Joeri Cortens, medewerker van Natuurpunt en bekend van radio en TV-praatjes, tips geven voor het natuurlijk en vogelvriendelijk inrichten van je tuin. Een tuin waar vogels, vlinders, wilde bijen en hommels welkom zijn en er zich thuis voelen.

De infoavond gaat door op donderdag 29 september in zaal Reynaert van 20.00 tot 22.00 uur. De avond is gratis. Graag vooraf inschrijven via het e-loket , klik hier. 

Project 1001 bomen - een gratis boom voor elk gezin in Vosselaar 

Vosselaar neemt dit najaar deel aan de actie ‘1001 bomen’ in samenwerking met IOK. Om onze gemeente groener te maken, kan elk gezin een gratis boom bestellen. Het gaat zowel om loof- als om fruitbomen in halfstam en hoogstam. Bovendien kan je ook uit enkele struiken en kleine bomen kiezen zodat voor elke grootte van tuin een aanbod voorzien is.

Met het project ‘1.001 bomen’ wil de gemeente iedereen aanzetten om meer te genieten van bomen én ook om allemaal samen te zorgen voor meer bomen… en dat mogen er gerust meer dan 1001 zijn!

Hoe bestel ik mijn gratis boom?

De deal is eenvoudig: de gemeente geeft een boom, jij steekt hem in de grond. Je kan je gratis boom tot en met 20 oktober bestellen via www.iok.be/1001bomen.

Het aantal bomen/struiken per soort is beperkt, wees er tijdig bij want op is op!

Je kan je boom afhalen op zaterdagvoormiddag 19 november aan de werkplaats van de technische dienst, Breemsedijk 54.

Gepubliceerd opmaandag 29 aug 2022 om 14:32