mantelzorg

Ben jij een mantelzorger?

Vele mensen beseffen niet dat ze mantelzorger zijn of een mantelzorger(s) hebben. Ben/heb jij een mantelzorger? Doe de test! Zie onderaan bij downloads. De uitslag van de test is positief ? Je bent een mantelzorger! Weet, er is hulp en ondersteuning voor jou.

Mantelzorgcafé "De Vier Wegen": Gezellig onder mantelzorgers zijn, dat doet deugd!

Regelmatig worden in Vosselaar, Turnhout, Beerse, ... "Mantelzorgcafés" georganiseerd waar je vrijblijvend naar toe kan gaan. Je kan er terecht voor een babbel met andere mantelzorgers of je krijgt er informatie over een specifiek onderwerp. 

Mantelzorgcafé op vrijdag 18 november in Beerse

Het volgend Mantelzorgcafé vindt plaats in Beerse. Op vrijdag 18 november organiseert Mantelzorgcafé “de Vier Wegen” een lekker en gezond ontbijt voor mantelzorgers. Na het ontbijt is er nog een bewegingsactiviteit. Deelname is gratis voor mantelzorgers.

  • wanneer: vrijdag 18 november
  • uur: van 09.00 tot 12.00 uur
  • waar: Sportcentrum ’t Beerke, Rerum Novarumlaan 31, 2340 Beerse
  • prijs: gratis deelname voor mantelzorgers
  • inschrijven: via mail naar onthaal.dienstencentrum@beerse.be 

Steun voor mantelzorgers

Je vindt informatie over financiële tegemoetkomingen, psychologische ondersteuning en ontmoetingsmomenten bij:

Eerste Hulp bij Dementie

Steunpunt Mantelzorg stelt een nieuwe publicatie voor : Eerste Hulp Bij Dementie.

Dit interactief schrijf-, denk-, en doeboekje ondersteunt mensen met dementie en hun mantelzorgers. In het boekje vind je tips, verhalen, specifieke voorbeelden en eenvoudige oefeningen die antwoorden trachten te geven op tal van vragen omtrent het omgaan met dementie in het dagelijks leven. Het boekje werd ontwikkeld i.s.m. Coponcho en is afgetoetst bij mantelzorgers en het Expertisecentrum Dementie. 

Voor mantelzorgers en personen met dementie is het boekje gratis. Het boekje bestellen kan rechtstreeks bij het steunpunt Mantelzorg:  078 77 77 97 of info@steunpuntmantelzorg.be .

Je kan het ook aanvragen bij de sociale dienst van het lokaal bestuur Vosselaar: 014 60 08 56 of sociale.dienst@vosselaar.be. Er  wordt dan afgesproken wanneer je het boekje kan komen ophalen.