Reistoelating voor minderjarigen

online aanvraag

maak een afspraak

Inhoud

Een reistoelating voor minderjarigen of 'ouderlijke machtiging' is een document waarop je als ouder toelating geeft aan je minderjarig kind om naar het buitenland te reizen. Deze schriftelijke toestemming is aan te raden wanneer het minderjarig kind alleen reist, of reist in het gezelschap van andere personen dan zijn ouder(s).

Wanneer het kind reist met één ouder, staat het de ouders vrij om het akkoord van de andere ouder op papier te zetten.

Wanneer ouder en kind een verschillende familienaam dragen, kan je het verwantschap aantonen door de geboorteakte mee te nemen

Voorwaarden

Het ouderlijk gezag hebben over de minderjarige.

Procedure

Je kan het document volledig digitaal aanvragen via deze link

Indien je het document niet online kan aanvragen, vind je onderaan deze pagina een blanco formulier terug om de reistoelating op papier te zetten.

Je kan dit formulier vrij downloaden en invullen.

Om meer geloofwaardigheid en aanvaarding in het buitenland te bekomen, kan je de handtekening op het formulier laten wettigen.

Dit kan op volgende manieren:

  • mail het ondertekende document, samen met een kopie van de identiteitskaart van de ondertekenaar, naar burgerzaken@vosselaar.be. We sturen je het document met gewettigde handtekening per kerende mail terug.
  • kom met het ondertekende document langs na afspraak bij de dienst Burgerzaken. Breng hiervoor zeker de (kopie van de) identiteitskaart van de ondertekenaar mee.