Rijmelaarsroute - vzw Balavikas

Een poëtische wandeling langs het alfabet

Rijmelaarsroute

De Rijmelaarsroute is een poëtische wandeling, ten voordele van vzw Balavikas. De Rijmelaarsroute brengt je aan de hand van een alfabet aan gedichten langs mooie plekjes in Vosselaar. 

Onderweg langs een parcours van 6,5 km zal je 26 gedichten op 22 locaties tegenkomen, waarbij elk gedicht leidt naar een woord. Wie de volledige wandeling doet, komt zo het volledige alfabet tegen.

Raad de titel van elk gedicht en maak wekelijks kans op een prijs, aangeboden door vzw Balavikas.

Wil je meedoen?

Je vindt de route en de wedstrijd op het deelnameformulier dat je kan verkrijgen in Vrijetijdshuis De Moer of in Kaffee De Lindekens.
Je kan de route ook op je smartphone volgen, om deel te nemen aan de wedstrijd moet je het papieren formulier invullen. 


Raad de titel van elk gedicht en schrijf die in het kruiswoordraadsel op je deelnameformulier. Het ingevulde formulier steek je in de brievenbus van de Moer.
Elke week wordt een winnaar geloot, die beloond wordt door de vzw Balavikas met een doos met Indische toets.
(Je krijgt alvast één tip: de titel begint steeds met de letter waar je bij staat.)

Voor een deelnameformulier vragen we een vrije bijdrage. De volledige opbrengst gaat naar vzw Balavikas, die jongeren met een beperking in India ondersteunt.

Start en aankomstplaats van de Rijmelaarsroute zijn vrijetijdshuis de Moer en Kaffee De Lindekens, maar je kan even goed elders inpikken. De wandeling is ongeveer 6,5 km lang, maar kan eventueel opgesplitst worden in een zuidelijke gedeelte (groen) van ca. 3,5 km en een noordelijke gedeelte (rood) van ca. 3 km.

Genieten van de Rijmelaarsroute kan vanaf donderdag 26 januari tot en met zondag 26 februari 2023. 

Over de dichter

Marc Laenen is een jonge zestiger uit Geel die zichzelf een gelegenheidsdichter noemt. Een dichter die bij gelegenheid en voor bepaalde gelegenheden gedichten schrijft. Zijn handelsmerk zijn korte, kernachtige gedichten met een speels karakter en een hoge verbeeldingsgraad.

Hij schrijft bij voorkeur in de klassieke rijmvorm en in een klare, toegankelijke taal. Graag speelt hij ook in op de actualiteit. Zo schreef hij in volle coronatijd tachtig gedichten in honderdtachtig dagen over de pandemie in al haar aspecten.

Balavikas

De vzw Balavikas wil de levensomstandigheden van kinderen en jongeren met een beperking in het zuiden van India verbeteren. 

Het eerste doel is zorgen dat 36 kinderen en jongeren elke dag medische zorg krijgen, naar school kunnen gaan of een opleiding volgen en dat hun ouders een goed inkomen hebben. Het tweede doel is de bescherming van rechten van kinderen.

Een centrum voor kinderhulp met een voltijdse medewerker is opgericht. Hij werkt samen met medewerkers uit het onderwijs, kinderbescherming, gehandicaptenzorg en justitie. Hij gaat in scholen praten over het recht op onderwijs en waardering van kinderen met een beperking. Om ervoor te zorgen dat deze rechten nageleefd worden is nu een brede sensibilisatie en informatiecampagne gestart. 

Een uitgebreid handboek voor maatschappelijk werkers, vrijwilligers en personeel van overheidsdiensten zal in heel de staat Andhra Pradesh uitgedeeld worden. 

De bijdrage die u geeft om te deel te nemen aan de Rijmelaarsroute zal besteed worden aan deze informatiecampagne. 

Praktische info

Wanneer

  • do 26 januari 2023 09:00 tot zo 26 februari 2023 23:59

Locatie

Vrijetijdshuis de Moer
Sint Jozefstraat 45 , 2350 Vosselaar

Leeftijd

tot 99 jaar

Organisatie

vzw Balavikas
Bolk 11A bus 3 , 2350 Vosselaar
balavikasvzw@gmail.com
Tel.
0497 31 99 23
Website
www.balavikas.be/
Vrijetijdshuis de Moer