Zomer 2024: speelpleinwerking de Rekels

Opnieuw in de zomervakantie: speelplein de Rekels in Vosselaar! 

Deze zomer organiseren we opnieuw speelplein de Rekels. Een rekel is een mannetjesvos, maar betekent ook deugniet, wat niet kan ontbreken tijdens intens spelen. Het speelplein is een plaats voor en door de jeugd van Vosselaar. Het speelplein bestaat in de eerste plaats om kinderen een fijne, zorgeloze vakantietijd te bieden, waarin ze naar hartenlust intens kunnen spelen.

Echte vakantie, dat is zelf kiezen hoe je je tijd invult. Dat is avonturen beleven en vriendschappen voor het leven vinden. Op de Rekels zorgen onze animatoren voor een klimaat waarin zoveel mogelijk intens spelplezier beleefd kan worden. Intens spelen is wanneer je de tijd om je heen vergeet en je helemaal opgaat in je spel. Dat is het doel van speelpleinwerk.

Intens spelen op de Rekels verwezenlijken we door een gevarieerd speelaanbod te ontwikkelen met speelimpulsen uit omgeving, materiaal, animatoren én kinderen. Om kinderen voldoende te prikkelen is er nood aan voldoende keuze en variatie (animatoren, materiaal, …). We blijven niet enkel op de speelpleinlocatie, maar trekken ook de buurt in op zoek naar speelgroen, bijvoorbeeld de Konijnenberg of het Geitenblak.

We kiezen resoluut voor een open speelaanbod waar geen leeftijdsgrenzen aan de activiteiten gebonden zijn. Bij De Rekels mogen kinderen zelf kiezen wat ze spelen en met wie ze spelen. Zo kunnen kinderen een volledige speelpleindag terecht in verschillende speelhoeken (knutselhoek, gezelschapsspelenhoek, leeshoek, sporthoek, …) waar onze animatoren meespelen, spelimpulsen geven en een oogje in het zeil houden. Bijkomend zorgen we voor een extra gevarieerd spe(e)laanbod met keuze-activiteiten. Hierdoor wordt niet alleen het speelplezier verhoogd, maar leren de kinderen ook plannen, keuzes maken en respectvol omgaan met anderen buiten hun leeftijdsgroep.

Praktische informatie

Wanneer? Elke werkdag van 1 juli 2024 t.e.m. 31 augustus 2024 (Op 11 en 12 juli en op 15 en 16 augustus is speelplein de Rekels gesloten.)

Uren? 7.00 uur tot 18.00 uur 

Om intens spelen niet te storen is brengen en halen enkel mogelijk van: 

  • 7.00 uur tot 9.00 uur
  • 12.00 uur tot 13.30 uur
  • 16.00 uur tot 18.00 uur

De poort is gesloten van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Op vrijdagnamiddag blijft de poort in de namiddag geopend. 

Waar? GBS Centrum - ingang via P. Woestenborghslaan (aan de OL Vrouwekerk) 

De laatste week van de vakantie (26 - 30 augustus 2024) gaat het speelplein door op een andere locatie zodat de school terug klaargemaakt kan worden voor het nieuwe schooljaar.   

Voor wie? Alle kinderen geboren in 2012 tot 2017

Schoolgaande kleuters (geboren in 2018 tot 2021) kunnen in de zomervakantie terecht in kinderclub de Zandloper mits reservatie. Kinderen geboren in 2017 mogen kiezen tussen speelplein of kinderclub. 

Prijs? 

  • Halve dag: 4 euro
  • Hele dag: 7 euro

Betaling via factuur, vooraf online betalen is niet nodig. 

Inschrijven? Inschrijven kan via i-Active, maar is niet noodzakelijk! We willen kinderen (en ouders) de kans geven om last-minute nog, al dan niet met vriendjes, te kiezen om te gaan spelen bij de Rekels! 

Visie: de volledige speelpleinvisie vind je hier onderaan. 

Inschrijven via i-Active

Inschrijven kan via i-Active (maar is niet noodzakelijk). Je kan inloggen via vosselaar.i-active.be. Heb je nog geen account voor i-Active? Ga gaan https://vosselaar.i-active.be en klik onderaan op 'Nog niet geregistreerd? Klik hier om een account aan te maken'. 

Heb je al wel een account en wil je een kind toevoegen? Neem dan contact op met je jeugddienst.