speelpleinwerking de Rekels

Nieuw vanaf zomer 2021: speelplein de Rekels in Vosselaar! 

In de zomer van 2021 organiseren we voor het eerst speelplein de Rekels. Een rekel is een mannetjesvos, maar betekent ook deugniet, wat niet kan ontbreken tijdens intens spelen. Het speelplein is een plaats voor en door de jeugd van Vosselaar. Het speelplein bestaat in de eerste plaats om kinderen een fijne, zorgeloze vakantietijd te bieden, waarin ze naar hartenlust intens kunnen spelen.

Echte vakantie, dat is zelf kiezen hoe je je tijd invult. Dat is avonturen beleven en vriendschappen voor het leven vinden. Op de Rekels zorgen onze animatoren voor een klimaat waarin zoveel mogelijk intens spelplezier beleefd kan worden. Intens spelen is wanneer je de tijd om je heen vergeet en je helemaal opgaat in je spel. Dat is het doel van speelpleinwerk.

Intens spelen op de Rekels verwezenlijken we door een gevarieerd speelaanbod te ontwikkelen met speelimpulsen uit omgeving, materiaal, animatoren én kinderen. Om kinderen voldoende te prikkelen is er nood aan voldoende keuze en variatie (animatoren, materiaal, …). We blijven niet enkel op de speelpleinlocatie, maar trekken ook de buurt in op zoek naar speelgroen, bijvoorbeeld de Konijnenberg of het Geitenblak.

We kiezen resoluut voor een open speelaanbod waar geen leeftijdsgrenzen aan de activiteiten gebonden zijn. Bij De Rekels mogen kinderen zelf kiezen wat ze spelen en met wie ze spelen. Zo kunnen kinderen een volledige speelpleindag terecht in verschillende speelhoeken (knutselhoek, gezelschapsspelenhoek, leeshoek, sporthoek, …) waar onze animatoren meespelen, spelimpulsen geven en een oogje in het zeil houden. Bijkomend zorgen we voor een extra gevarieerd spe(e)laanbod met keuze-activiteiten. Hierdoor wordt niet alleen het speelplezier verhoogd, maar leren de kinderen ook plannen, keuzes maken en respectvol omgaan met anderen buiten hun leeftijdsgroep.

Praktische informatie

Wanneer? Elke werkdag van 5 juli t.e.m. 27 augustus 2021 (gesloten op 21 juli 2021)

Uren? 7.00 uur tot 18.00 uur 

Brengen en halen is enkel mogelijk van: 

  • 7.00 uur tot 9.00 uur
  • 12.00 uur tot 13.30 uur
  • 16.00 uur tot 18.00 uur

De poort is gesloten van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. 

Waar? GBS Centrum - ingang via P. Woestenborghslaan (5 juli t.e.m. 20 augustus) en Jeugdlokalen Centrum - scoutslokalen (23 augustus t.e.m. 27 augustus)

Voor wie? Alle kinderen geboren in 2009 tot 2014 

De kinderclub zal niet meer beschikbaar zijn voor kinderen uit de lagere school, m.u.v. kinderen die het eerste leerjaar hebben afgerond (in 2021 gat het om kinderen geboren in 2014). Zij krijgen de keuze tussen het speelplein en de kinderclub. Uitzondering: op 1 en 2 juli en op 30 en 31 juli kunnen alle lagere school kinderen inschrijven bij de kinderclub, er is dan geen speelpleinwerking. 

Prijs? 

  • Halve dag: 4 euro
  • Hele dag: 7 euro

Betaling via factuur, vooraf online betalen is niet nodig. 

Inschrijven? Inschrijven is in 2021 wegens corona verplicht via i-School vanaf 17 mei 2021 (18.00 uur). Er zijn maximum 2 bubbels van 50 kinderen per week.

Visie: de volledige speelpleinvisie vind je hier onderaan. 

Inschrijven via i-School

De inschrijvingen starten maandag 17 mei 2021 om 18.00 uur via i-School. Je kan inloggen via www.i-school.be/login

Heb je nog geen account voor i-School? Maak er één via www.i-school.be/vosselaar/registreren. Na registratie krijg je een e-mail met gebruikersnaam en wachtwoord. Opgelet, deze mail komt soms terecht bij de ongewenste e-mails. 

Heb je al wel een account en wil je een kind toevoegen? Neem dan contact op met je jeugddienst.