Streekproducten

Chocolade Voskes

Toerisme Vosselaar vzw heeft een lekker “chocolade voske” op de markt gebracht, gemaakt van echte Fairtrade chocolade. Deze melkchocolaatjes hebben een ovale vorm met het embleem van een vos op.
De fairtrade chocolade voskes zijn te koop in de Oxfam wereldwinkel van Vosselaar of via hun webshop.

Paus- en Paterbier

Tot halverwege de jaren 50 stond in het centrum van Vosselaar brouwerij De Lelie.  Gedurende meer dan een halve eeuw was de brouwerij actief met het brouwen van diverse bieren: Pater, Paus, Extra Blond, e.a.  
In 2008 heeft vzw Brouwerij De Lelie het Pausbier opnieuw gelanceerd, volledig gebrouwen volgens het origineel recept. Later is hier ook het Paterbier bijgekomen.
Het Paus- en Paterbier kan je proeven in de Vosselaarse horecazaken en aankopen bij verschillende drankhandelaars.

Meer info: brouwerijdelelie.be

FoxTown Beer Crew

FoxTown Beer Crew, een initiatief van bierliefhebbers en hobbybrouwers die na jaren experimenteren met eigen brouwsels in 2020 de stap hebben gezet om deze eigen bieren aan het bredere publiek te laten proeven. 

Onder de noemer FoxTown Beer Crew willen ze zowel traditionele als experimentele bieren uitbrengen. Dit leverde al een 2e plaats op bij de consumententroffee op het geroemde Zythos bierfestival in de categorie " interessantste gamma".

Ken je enkel de InnerFox tripel? Ga dan zeker eens langs bij Den Brouwer of Carrefour Market om ook tal van andere bieren te leren kennen van deze brouwbende.

meer info: www.foxtown.be