Vacature voor huiswerkbegeleiding

Vanaf september 2023 organiseert Huis van het Kind huiswerkbegeleiding voor gezinnen met kinderen die in Vosselaar naar de lagere school gaan. Deze gezinnen worden door de school geselecteerd op basis van de nood en aan huiswerkbegeleiding. Wij zijn hiervoor op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die dit proces thuis bij het gezin willen begeleiden en ondersteunen!

Ik ben geen leerkracht …

Als vrijwilliger hoef je geen ervaring te hebben binnen het onderwijs. Je helpt niet bij het maken van huiswerk en je geeft ook geen bijles. Je staat kinderen en hun ouders bij om het huiswerk maken vlotter te laten verlopen. Organiseren van huiswerk en samen overlopen wat ze die dag geleerd hebben, is meestal al voldoende om kinderen te stimuleren.

Huis van het Kind biedt je vorming en coacht jou vanaf het begin bij deze opdracht, individueel en in groep met je collega-vrijwilligers. Wij voorzien een vrijwilligersovereenkomst en een verzekering.

Interesse?

Heb je interesse om als huiswerkvrijwilliger aan de slag te gaan en heb je wekelijks ’s avonds ongeveer één uur tijd om bij een gezin thuis langs te gaan? Laat het ons weten via mail naar vrijetijd@vosselaar.be. De begeleiding van een gezin duurt ongeveer 3 maanden maar de concrete momenten worden in onderling overleg afgesproken. 

Info?

Dienst vrije tijd

vrijetijd@vosselaar.be

014 60 08 44