vrijetijdshuis de Moer

De Moer: een stand van zaken

Vanaf de zomer van 2021 verwelkomen wij je in de Moer! De Moer wordt een vrijetijdshuis voor iedereen in Vosselaar, met als hart de bibliotheek en de vrijetijdsdiensten, met ruimte voor educatie, voor ontmoeting, ontspanning en het (verenigings)leven.

Je kan in de Moer terecht met je vragen over vrije tijd en toerisme, je kan er boeken en tijdschriften lezen en ontlenen,  je kan er genieten van lezingen, workshops, tentoonstellingen … .

In de Moer is ook ruimte om tot rust te komen, bij een krant, een boek, een drankje.

Ook de Heemkundige Kring Adriaen Ghys krijgt een plaats in de Moer.

Restauratie van de voormalige Sint Jozefkerk

De voormalige parochiekerk Sint Jozef-Arbeider op het Heieinde kreeg een paar jaar geleden een herbestemming tot een ‘vrijetijdshuis’. De vrijstaande, moderne kerk werd gebouwd in 1966-1967 naar een ontwerp van architect Marc Dessauvage. Het gebouw werd op 6 juli 1999 beschermd als monument en in 2007 werd de voormalige kerk ontwijd.  De kerk werd door de Kerkfabriek voor een periode van 100 jaar in erfpacht gegeven aan de gemeente.

De renovatiewerken startten een paar jaar geleden en zijn nu bijna klaar. Aangezien de voormalige kerk een beschermd monument is, werd bij de restauratie rekening gehouden met de authenticiteit van het gebouw. Zo werden volgende elementen bewaard: doopvont, wijwatervat, altaar, enkele beelden, een fresco van Remi Lens, de kruisweg van Remi Lens, een deel van de kerkbanken, de vloer, de stalen buitendeuren, … .

Voor deze werken werd beroep gedaan op een architect en dit project werd nauw opgevolgd door Erfgoed Vlaanderen. Voor de uitvoering van de werken, werd de gemeente deels gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid en de provincie Antwerpen.

Opening de Moer

De juiste datum voor de opening van de Moer staat nog niet vast.

Contact

cultuurdienst

Adres
Cingel 7 , 2350 Vosselaar
Tel.
014 60 08 41
cultuur@vosselaar.be
Vandaag
Nu enkel op afspraak
op afspraak 9.00 tot 12.00 uur 18.00 tot 20.00 uur
Morgen
op afspraak 9.00 tot 12.00 uur

alle diensten werken op afspraak
Maak steeds een afspraak

Alle openingsuren cultuurdienst