vrijetijdshuis de Moer

De bibliotheek en de diensten jeugd, cultuur, sport, toerisme en erfgoed vormen het kloppend hart van vrijetijdshuis “De Moer” waar plaats is voor alle inwoners van Vosselaar. Naast een ontmoetingsplaats, biedt de Moer ook ruimte voor educatie en ontspanning.

De bib met leeszaal & studie & computerhoek

In de Moer vind je een uitgebreide collectie boeken terug voor volwassenen, jeugd, kinderen, peuters en zelfs baby's. Naast boeken vind je ook een aanbod van dvd's , stripverhalen, tijdschriften, educatieve boeken, ... terug. Meer info over de werking van de bib lees je hier. 

In leeszaal “het Nest’ kan je elke dag gezellig de krant, een boek of tijdschrift lezen met daarbij een lekker tasje koffie. Rust en gezelligheid gegarandeerd. 

In de Moer vind je ook een computerhoek waar je computers kan reserveren. Voor studenten is er gratis wifi zodat zij in stilte kunnen studeren.

Lezingen, workshops, …

In de “Burcht”, een veelzijdige ruimte, kan je lezingen, voorstellingen, workshops, … bijwonen. Ook de verenigingen kunnen gebruik maken van de Burcht.

Vrije tijd & toerisme

In de Moer vind je de bib terug maar ook de diensten jeugd, cultuur, sport, toerisme en erfgoed hebben hier hun plaats.  Wil je meer weten over het culturele aanbod, de jeugdactiviteiten, de sportwerking, de toeristische trekpleisters en ons heemkundig erfgoed? De medewerkers van de Moer helpen je graag verder.

Wanneer is de Moer open?

Voor de openingsuren, klik hier

Restauratie van de voormalige Sint Jozefkerk

De voormalige parochiekerk Sint Jozef-Arbeider op het Heieinde kreeg een paar jaar geleden een herbestemming tot een ‘vrijetijdshuis’. De vrijstaande, moderne kerk werd gebouwd in 1966-1967 naar een ontwerp van architect Marc Dessauvage. Het gebouw werd op 6 juli 1999 beschermd als monument en in 2007 werd de voormalige kerk ontwijd.  De kerk werd door de Kerkfabriek voor een periode van 100 jaar in erfpacht gegeven aan de gemeente.

Aangezien de voormalige kerk een beschermd monument is, werd bij de restauratie rekening gehouden met de authenticiteit van het gebouw. Zo werden volgende elementen bewaard: doopvont, wijwatervat, altaar, enkele beelden, een fresco van Remi Lens, de kruisweg van Remi Lens, een deel van de kerkbanken, de vloer, de stalen buitendeuren, … .

Voor deze werken werd beroep gedaan op een architect en dit project werd nauw opgevolgd door Erfgoed Vlaanderen. Voor de uitvoering van de werken, werd de gemeente deels gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid en de provincie Antwerpen.

Contact

cultuurdienst

Adres
Sint Jozefstraat 45 , 2350 Vosselaar
Tel.
014 60 08 41
cultuur@vosselaar.be
Vandaag
Nu gesloten
open van 8.30 tot 12.30 uur
Alle openingsuren cultuurdienst